30. kolovoz 2017.

Priprema, pozor - nova školska godina

Autor: Maja Trinajstić

Poštovane učiteljice, poštovani učitelji,

vjerujemo da ste se s godišnjih odmora vratili puni energije, ali svaki povratak i početak novoga radnog ciklusa zahtijeva i pripremu. Stoga donosimo savjete kako najbolje krenuti u novu školsku godinu, a kao i svake godine za vas smo pripremili sve potrebne materijale da bi vam ulazak u razred bio što ugodniji.

1. Polako ubrzavajte ritam i pripremite se za prvi školski dan…

uz naše pripreme i planove za sve nastavne predmete. Kao i svake godine na našoj web stranici u Metodičkom kutku pronaći ćete sve što vam je potrebno za izvođenje nastave: pripreme, planove, prezentacije - sve sortirano prema predmetu i razredu.

Predlažemo da rasporedite posao tako da svakog dana rješavate nekoliko zadataka više nego prethodnog. Tako ćete se lakše vratiti u radnu rutinu i izbjeći umor koji velik broj ljudi osjeća prilikom povratka s godišnjeg odmora.

Na sljedećim linkovima možete pronaći prijedloge godišnjih i mjesečnih planova za sve nastavne predmete (podsjećamo da se registrirate ili prijavite prije pristupa Metodičkom kutku):

Razredna nastava

Hrvatski jezik

Engleski jezik

Njemački jezik

Talijanski jezik

Matematika

Priroda i biologija

Kemija

Povijest

Geografija

Tehnička kultura

Informatika

Likovna kultura

Glazbena kultura

2. Potaknite kreativnost…

listajući planer Profil Kletta, a u tome vam mogu pomoći i likovne mape za velika djela. Naime, za uspješan i opušten početak, predlažemo da se okušate u nekoj od likovnih metoda s terapijskim učinkom, poput fraktalnih crteža, črčkanja ili pak emotivnog autoportreta… Pomoću tih metoda možete se bolje koncentrirati i osloboditi kreativni potencijal te se na taj način lakše suočiti s izazovima koji su pred vama, a ujedno se crtajući zabavljate i opuštate.

3. Krenite s novim projektima…

uz brojne novosti na našem portalu, nova izdanja (Clever me!) i didaktičke materijale (Nina i Tino - nove radne bilježnice) u kojima smo spojili znanje i kreativnost, stručnost i inovativnost, s dugogodišnjom tradicijom i iskustvom. Prolistajte Profil Klettov katalog pomoćnih nastavnih sredstava i odaberite materijale za uspješne i zadovoljne učenike i učitelje. Provjerite što vas čeka u našem Repozitoriju digitalnih obrazovnih sadržaja - možda nešto upravo za prvi dan škole.

4. Ostanite optimistični i sačuvajte uspomene

Podijelite svoje dogodovštine s godišnjeg odmora s kolegama i učenicima. Pokušajte nastavni sat započeti igrom ili ugodnim razgovorom te ćete na taj način ublažiti prijelaz iz praznika u povratak u školske klupe.

Pozivamo vas i da se zajedno prisjetimo prošlogodišnjih uspješnih projekata i velikoga edukacijskog ciklusa koji smo pokrenuli. U sklopu ekološko-edukacijskog projekta Želim stablo posadili smo zajedno s učiteljima i učenicima diljem zemlje više od 1600 stabala, a u suradnji s brojnim stručnjacima i suradnicima organizirali stručne skupove, prezentacije i webinare za razne predmete. Ove ćemo godine nastaviti razvijat projekte usmjerene održivom razvoju u svim predmetima, inovativne nastavne materijale, organizirat ćemo likovni natječaj od 1. do 8. razreda osnovne škole, nastaviti edukativni ciklus i još mnogo toga te vas pozivamo da nas i dalje pratite na našoj web stranici.

U iščekivanju novih zajedničkih susreta, želimo vam sretan i uspješan početak školske godine!

 

Vaš Profil Klett

Izvor.

Komentari

Slika korisnika marin

Poštovani, iako se prijavim po Vašim uputama te sam prijavljen sa AAI@Edu.Hr korisničkim imenom i lozinkom ne mogu pristupiti metodičkom kutku izbaci mi poruku"We're sorry this feature is not yet enabled." S poštovanjem! Marinko Matić