Tu smo, uz vas i za vas – važno je da to znate! | Profil Klett

11. travanj 2020.

Tu smo, uz vas i za vas – važno je da to znate!

avatar
Autor: Marija Šimoković Sikavica

 

Poštovane učiteljice i poštovani učitelji,

 

protekao je i četvrti tjedan nastave na daljinu i svatko je od nas pronašao neki svoj način kako i u ovakvoj situaciji biti prije svega dobar učitelj i odgojitelj.

 

Svjesni izazova nastave na daljinu i nove situacije s kojom se dosad nitko od nas nije susreo; stresa, neizvjesnosti i teškoća s kojima se svakodnevno suočavate, pripremili smo za vas posebno referentno mjesto kako bi nastavni proces iz svakoga nastavnog predmeta, za svaki tjedan nastave na daljinu mogao teći što kvalitetnije i što temeljitije pripremljen.

 

Učenje na daljinu - sve na jednom mjestu za vas!

 

Učenje na daljinu – sve na jednome mjestu - naša je stranica na kojoj možete pronaći sve nastavne materijale za svoj predmet i razred.

 

Očekuju vas priprave za nastavu na daljinu koje se obnavljaju iz tjedna u tjedan, IZZI digitalni obrazovni sadržaji te mnogobrojni digitalni i interaktivni materijali iz našega repozitorija i metodičkoga kutka.

 

Mnoge od tih nastavnih materijala sami ste stvarali, pomagali nam svojim iznimnim, prvoklasnim idejama. Sada su vam nadohvat ruke, prisjetimo ih se zajedno i uključimo ih u nastavni proces.

 

Tu su i prijedlozi zanimljivih i informativnih članaka s portala https://www.profil-klett.hr/ koje možete dijeliti i sa svojim kolegama, učenicima i roditeljima te tako upotpuniti i poboljšati komunikaciju i protok informacija.

I sami znate koliko su nam svima potrebni kvalitetna i iskrena komunikacija, podrška i zajedništvo.

 

 

Kako biste sigurno i praktično mogli organizirati svoj radni tjedan, otvorite tjedan označen datumom, uđite u njega te odaberite svoj predmet i razred. Sve što se nalazi na tim stranicama zadovoljit će vašu potrebu za kvalitetnom nastavom; sadržajnom, interaktivnom, zanimljivom i zabavnom – i tako iz tjedna u tjedan.

 

Tu vas očekuju i najave webinara baš za vaš predmet, koji uz izbor kvalitetnih suradnika i predavača mogu olakšati rješavanje svih nedoumica i problema s kojima se susrećete, a pritom vas inspirirati i osnažiti.

Priručnici za maturu - preuzmite!

 

Na stranici Učenje na daljinu očekuju vas cjeloviti priručnici za pripremu ispita na državnoj maturi iz hrvatskoga i engleskoga jezika, matematike, biologije i kemije te povijesti, filozofije i politike i gospodarstva.

Svi su priručnici besplatni za preuzimanje.

Vjerujemo da će sve to pridonijeti uspješnoj, interaktivnoj i inovativnoj nastavi na daljinu!

Facebook grupe po skupini predmeta

 

Na tragu što bolje komunikacije, otvorili smo i neke nove, važne kanale u kojima je protok informacija brz i uspješan.

Pokrenute su Facebook grupe po skupinama predmeta – kanali u kojima možemo biti sugovornici,  voditi dijalog; izmjenjivati iskustva, znanja, materijale i informacije. Bitno nam je vaše dosadašnje i trenutačno iskustvo, mišljenje i daljnja komunikacija. Zahvaljujući tomu i mi možemo biti učinkoviti i brzo reagirati te pridonijeti snalaženju u teškim okolnostima.

 

U Facebook grupama objavljivat ćemo primjere sadržaja povezanih s aktualnim zahtjevima nastave na daljinu, poput ovoga videozapisa koji će, vjerujemo, biti kvalitetna podrška za provođenje vrednovanja.

 

 

Pozivamo vas da se pridružite grupi pokrenutoj za vaš predmet te podijelite svoja iskustva s kolegicama i kolegama, predlažete vrste sadržaja koje vam odgovaraju, uključite se u rasprave i virtualno družite s nama.

 

Nina i Tino • Profil Klett

Pogled u svijet - Tragom prirode i društva

Hrvatski jezik • Profil Klett

Engleski jezik • Profil Klett

STEM • Profil Klett

 

Pratite i naš službeni Facebook profil Profil Klett školski portal

Uvijek uz vas!

 

Kao i uvijek, stojimo vam na raspolaganju za sva vaša pitanja, dojmove te bilo kakav vid tehničke ili organizacijske pomoći i podrške. Kad god to poželite ili smatrate potrebnim, možete se obratiti stručnome predstavniku Profil Kletta za vašu školu, našemu uredništvu ili korisničkoj podršci na svim dostupnim kanalima komunikacije.

 

Vjerujemo da će i ovo jednom biti iza nas, ali i da ćemo uz to postati snažniji i hrabriji ljudi, povezaniji i solidarniji jer naša snaga ovisi o svima nama, ona je u nama, u ljudima koji nas okružuju i s kojima dijelimo životni prostor i svoj trenutačno virtualni poslovni svijet.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja