Hrvatski jezik 7 | Profil Klett

Hrvatski jezik 7

Povratak na pregled predmeta

Hrvatski jezik 7

Back7. tjedan od 18. svibnja – 24. svibnjaNext

Hrvatski jezik za sedmi razred osnovne škole

izzi digitalni sadržaji 
Hrvatski za 7

digitalni obrazovni sadržaj hrvatskoga jezika za sedmi razred osnovne škole

Sedmica

digitalni obrazovni sadržaj hrvatskoga jezika za sedmi razred osnovne škole

Klanječki jezikoslovci – Jambrešić, Broz, Iveković

Početkom svibnja Klanjec obilježava dan grada što je bio samo povod za prisjećanje na njegove velikane - ovaj put jezikoslovce koji su ostavili neizbrisiv trag na putu standardizacije hrvatskoga jezika. Kako se proučavati povijest jezika, a osobito jezikoslovaca ne može bez poznavanja društvenih činjenica te prirode i životnih sudbina pojedinca, u tekstu ćete naći prikaz trojice Klanjčana, velikana hrvatske leksikografije i jezikoslovlja.

 

Ča – kaj – što?

Naš jezik zuji, zveči, zvoni, zvuči, šumi, grmi, tutnji, huči… a mi se njime koristimo često nesvjesni njegove ljepote i snage. Upoznajte pisca Jadranka Bitenca i saznajte kako je pomogao našoj Uni u realizaciji projekta "Čakajšto". Priključite se na filmski svijet čitanke Šestica i udžbenika Hrvatski za 6!

Lektira na oko

Lektiru na oko osmislile su dvije kreativke iz Velike Gorice - novinarka, glumica i performerica Ana Katulić i omiljena profesorica engleskog i talijanskog, ali i glumica s diplomom Kubusa, Anita Pukanić. Što ih povezuje i inspirira te kako djeci nižih razreda približiti lektiru, a usto se dobro i zabaviti u druženju, smijehu i učenju otkrijte u tekstu.