Priroda 5 | Profil Klett

Priroda 5

Povratak na pregled predmeta

Priroda 5

Back2. tjedan od 13. travnja – 19. travnjaNext

Priroda za 5. razred osnovne škole

izzi digitalni sadržaji 
Priroda 5

Cjeloviti digitalni obrazovni sadržaj za peti razred osnovne škole

Nastanak, sastav i vrste tla

Sadnja biljaka ‒ prozor u novi svijet

Uključivanjem škole, a time i učenika u proces sadnje biljaka i/ili u proces stvaranja voćnjaka, potičemo ih na druženje, razvijanje kreativnosti i izvrsnosti te osjećaja odgovornosti da bi se uspješno obavio zadatak. U ovakvim projektima učenici ulažu maksimalan trud jer u procesu sadnje i brige za biljke vide i osjećaju smisao i svrhu.

Ostvarimo skladan suživot s prirodom

Sadnja stabla jabuke, jedarca ili bilo koje druge biljke, potaknuta od samih učenika i učitelja, svakako ima dodanu vrijednost i jaku simboliku. Sadnja i briga za stablo motivira učenike i potiče ih na razmišljanje. U kojem smjeru idemo kao društvo? Potičemo li samodestrukciju ili afirmiramo život? Što nam predstavlja stablo: plod, druženje ispod hladovine, boravak u prirodi?

Webinar 

Vrednovanje u prirodi, biologiji i kemiji- savjeti i primjeri
Vrednovanje je jedan od najvećih izazova i za učitelje i za učenike, a posebice kada se ono provodi na kraju školske godine. U Nastavi na daljinu nužno je pomoću odgovarajućih digitalnih alata pronaći optimalan način ocjenjivanja učeničkih postignuća. 
Koji digitalni alat odabrati i kako ga što uspješnije koristit za vrednovanje i davanje povratnih informacija učenicima? Saznajte na webinaru koji će se održati 22.4.2020. 
Obavijest o prijavi na webinar je u pripremi.