Priroda 5 | Profil Klett

Priroda 5

Povratak na pregled predmeta

Priroda 5

Back3. tjedan od 20. travnja – 26. travnjaNext

Priroda za 5. razred osnovne škole

izzi digitalni sadržaji 
Priroda 5

Cjeloviti digitalni obrazovni sadržaj za peti razred osnovne škole

Kako čovjek mijenja tlo?

Klimatske promjene: Budimo zreli, slušajmo znanstvenike!

Globalni pokret za borbu protiv klimatskih promjena opominje da je došlo vrijeme da se upozorenja znanstvenika ozbiljno shvate jer je u pitanju budućnost planeta. Pripremili smo za vas simulaciju efekta staklenika kako bismo osvijestili ozbiljnost klimatske krize. Provjerite u tekstu kako joj se samo zajedno možemo oduprijeti.

Rođendan planeta Zemlje

Ove godine obilježavamo 50. obljetnicu Dana planeta Zemlje i posvećujemo je klimatskim promjenama. Osmišljene akcije moraju biti dugoročne i trebamo ih svi provoditi: djeca u vrtićima, učenici u školama, studenti na fakultetima, zaposleni ljudi, bake i djedovi. Samo tako, zajednički, ustrajno i dosljedno možemo održati našu Zemlju mjestom na kojem će svi ljudi živjeti u skladu s prirodom.

Sadnja biljaka ‒ prozor u novi svijet

Uključivanjem škole, a time i učenika u proces sadnje biljaka i/ili u proces stvaranja voćnjaka, potičemo ih na druženje, razvijanje kreativnosti i izvrsnosti te osjećaja odgovornosti da bi se uspješno obavio zadatak. U ovakvim projektima učenici ulažu maksimalan trud jer u procesu sadnje i brige za biljke vide i osjećaju smisao i svrhu.

Ostvarimo skladan suživot s prirodom

Sadnja stabla jabuke, jedarca ili bilo koje druge biljke, potaknuta od samih učenika i učitelja, svakako ima dodanu vrijednost i jaku simboliku. Sadnja i briga za stablo motivira učenike i potiče ih na razmišljanje. U kojem smjeru idemo kao društvo? Potičemo li samodestrukciju ili afirmiramo život? Što nam predstavlja stablo: plod, druženje ispod hladovine, boravak u prirodi?

Webinar