Živi svijet 6 | Profil Klett

Živi svijet 6

Povratak na pregled predmeta

Živi svijet 6

Back4. tjedan od 27. travnja – 3. svibnjaNext

Priroda za 6. razred osnovne škole

izzi digitalni sadržaji 
Živi svijet 6

Cjeloviti digitalni obrazovni sadržaj za šesti razred osnovne škole

Povezanost organizama u kopnenim vodama i ponavljanje
Digitalni udžbenik 

Jedinica: Povezanost organizama u kopnenim vodama (od 142. do 146. stranice)

Istraživački radovi u nastavi prirode i biologije predstavljaju zasigurno jedan od najboljih načina uočavanja pojava, razvoja praktičnih vještina, usvajanja novih saznanja. Razumijevanje, analiziranje i zaključivanje putem istraživanja oblikuje trajno pamćenje kod učenika koje uvijek mogu primjeniti u daljnjem školovanju i svakodnevnom životu.
Uz jačanje prirodoslovne pismenosti, u Nastavi na daljinu, učenici samostalno i jednostavno mogu izvesti svoje vlastito malo istraživanje. Poštujući sve korake znanstvenog istraživanja od promatranja u prirodi preko provedbe praktičnog rada pa do donošenja zaključka, svaki tjedan će Vam na raspolaganju biti jedan od potpunosti razrađenih prijedloga koji su autorski i urednički tim izradili u suradnji s metodičkim i drugim stručnjacima Prirodoslovno- matematičkog fakulteta. Ovaj tjedan predlažemo Vam istraživački rad o utjecaju temperature na klijanje biljaka u skladu sa trenutnim sadržajima koji se u nastavi obrađuju. Za samostalnu izvedbu potreban je mali utrošak vremena, a rad se može jednostavno podijeliti s Vama putem Teamsa, Loomena ili  nekog drugog programskog alata kojeg koristite za održavanje nastave na daljinu.  Prema preporukama vrednovanja prirodoslovnih kompetencija i u skladu s rubrikama vrednovanja malog istraživačkog rada Škole za život, želimo Vam što uspješniju provedbu.

Neobična svojstva vode

Iako je sastavni dio našeg života, voda je vrlo neobična tvar. Prema dosadašnjim spoznajama, voda ima preko 80 neobičnih svojstava. Neka od njih znanstvenici još nisu uspjeli objasniti. U ovom ćemo se članku osvrnuti tek na tri svojstva vode.

Webinar 

Pogledajte snimku webinara:

Vrednovanje u prirodi, biologiji i kemiji – savjeti i primjeri.

I preuzmite svoju potvrdu.