Udžbenici – važan dio odrastanja svakog naraštaja | Profil Klett

Upoznajte se s udžbeničkim serijama za predmetnu nastavu!

15. svibanj 2020.

Udžbenici – važan dio odrastanja svakog naraštaja

avatar
Autor: Barbara Zlatar

Jedni pamte pjesmice, drugi grafičko oblikovanje, treći ilustracije, ali svi pamtimo poneki naslov udžbenika iz kojega smo učili, njegove naslovnice, ponekad i autore.

 

Sjećamo se da smo baš u njemu otkrili nešto što nas je možda oblikovalo ili usmjerilo u budućnosti... Ali pamtimo još više i naše učitelje koji su baš uz taj udžbenik otvarali vrata velikog svijeta.

 

To je prepoznatljiva i važna točka odrastanja svakog naraštaja. Svoj će vam osnovnoškolski ili srednjoškolski udžbenik iznimno detaljno opisati i najstariji članovi obitelji, roditelji će se sjećati sadržaja bolje nego knjige koju su posljednju pročitali, a gotovo je sigurno da će za nekoliko desetljeća jednake sposobnosti imati i današnji školarci. Bez obzira na galopirajuću digitalizaciju. Ili će, možda, upravo zbog nje pamtiti i bolje.

Udžbeničke serije za razrednu nastavu i Engleski jezik - priključite se!

 

No koliko su nam intimno, a ne samo obrazovno važni shvaćamo tek mnogo godina nakon što zaklopimo zadnju stranicu nekog obveznog udžbenika. I to je vjerojatno baš onako kako bi i trebalo biti. Nešto što je često bila neugodna obveza postat će ugodna uspomena i drago sjećanje koje će nas na razne načine određivati ostatak života.

 

Zbog svih tih, ali i mnogih drugih razloga, stvaranje udžbenika nikako nije samo posao. To je oluja kreativnosti i ideja u kojoj sudjeluju stručnjaci iz raznih područja, posebice izvrsni učitelji s dugogodišnjim iskustvom rada u učionicama . Svaki od njih, to vjerojatno ne bi trebalo ni spominjati, sjeća se udžbenika uz koje je stasao kao osoba i zato zna koliko su oni važni.

To je u Profil Klettu polazna točka, a u izniman i bogat rezultat našeg zajedničkog rada možete provjeriti putem digitalnog kataloga  - sada.

Stvorili smo kvalitetne udžbenike koji jamče zadovoljstvo učitelja, a sigurni smo da će to zajedno rezultirati zainteresiranim, motiviranim  i zadovoljnim učenicima.

 

Udžbenici za razrednu i predmetnu te srednjoškolsku nastavu osmišljeni su za novu generaciju koja odlično balansira između papirnatih stranica i digitalnih poveznica, koja očekuje da joj je sve objašnjeno jasno, jednostavno i na jednome mjestu.

Otišlo se i mnogo dalje jer uz kvalitetan sadržaj, metodičko-didaktičke materijale, novitete, likovno-grafičku obradu tu je baš sve IZZI – interaktivno, zanimljivo, zabavno i inkluzivno!

Priključite se na udžbeničke serije za srednju školu!
Odabrali učitelji!

 

Nije se zaboravilo ni na učitelje jer – ništa bez učitelja! Oni su neizostavna stranica trokuta koju čine učenik, udžbenik i učitelj. Njima su udžbenički materijali podjednako važni. Zato su mnogi od njih naši stalni suradnici i ponosni smo što sa zadovoljstvom posežu za našim sadržajima.

Koliko često, svakodnevno dokazuju i sada, tijekom učenja na daljinu, jer većina naših sadržaja dostupna je stalno i bez ograničenja.  

Uostalom, baš kako se i očekuje od izdavačke kuće koja zna da u intimnoj memoriji svakoga školarca ne stvara udžbeničke sadržaje za jedan razred ili godinu, nego za čitav život.

 

Priključite se i vi našoj životnoj priči. Iskušajte sadržaje koji bude radost, pokreću učenike, otvaraju neke nove svjetove i uz čaroliju prijenosa znanja stvaraju slobodna i misleća bića. Ima li od toga nešto važnije?

Priključite se na strane jezike za osnovnu školu!
Priključite se na strane jezike za srednju školu!

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

eTwinning korak po korak #2: eTwinning Live - komunikacija i umrežavanje

Kao što i sam naziv kaže, na eTwinning Live stranici eTwinning živi. Poput ostalih društvenih mreža, ovo je mjesto za susret i komunikaciju sa sudionicima, kolegicama i kolegama, s kojima možete dogovarati i pokretati nove projekte ili se priključiti njihovim, već započetim projektima. Upoznajte se pobliže sa servisom eTwinning Live u najnovijem članku naše suradnice Alenke Mijević.

Pismo za Majčin dan

Donosimo lijepu ideju za Majčin dan koji možete obilježiti i u nastavi na daljinu. Kako je 11. svibnja posvećen pisanju pisama i isticanju uloge pisma u svakodnevnom životu, u trenutku dok smo još uvijek u izolaciji, podsjetimo naše učenike na već pomalo zaboravljenu aktivnost pisanja pisama. Pisma nas vraćaju posebnom obliku komunikacije s nama dragim osobama, a ovaj put ih posvetimo majkama. Odlazak na poštu, naravno, možemo preskočiti!

 

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja