VUKOVAR – GRAD HEROJ | Profil Klett

27. studeni 2020.

VUKOVAR – GRAD HEROJ

Autor: Maja Križman Roškar

Učenici 4. c razreda Osnovne škole Kajzerica na pomalo drukčiji način obilježili su Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. Predvođeni svojom kreativnom učiteljicom, Lidijom Žugčić, naučili su novu metodu stvaralačkog pisanja.

Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje.

Kako stvaralačke aktivnosti mogu biti inovativne, kreativne, drukčije, a istovremeno poučne, pokazali su nam učenici četvrtoga razreda Osnovne škole Kajzerica metodom „blackout poezijeˮ.

 

Učenici 4. c razreda Osnovne škole Kajzerica na pomalo drukčiji način obilježili su Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. Predvođeni svojom kreativnom učiteljicom, Lidijom Žugčić, naučili su novu metodu stvaralačkog pisanja.

Na stranicama otisnutoga proznog teksta Siniše Glavaševića (Priča o igri i Priča o djetinjstvu) tražili su riječi za pjesmu. Zadatak je bio pronaći riječi koje će činiti novu misaonu cjelinu. Birali su one snažne, nježne, osjećajne, zanimljive, nepoznate, ritmične, tihe, glasne, upečatljive… Odabrane riječi iz teksta trebalo je izdvojiti i zaokružiti, a ostatak teksta zatamniti, odnosno oslikati tehnikom i bojom po vlastitom izboru.

Polazišni prozni tekst, odabirom poetičnih riječi, pretvorio se u stihove. Spojem ove metode i likovnosti nastali su zanimljivi stvaralački radovi učenika.

 

 

 

 

 

Galerija: 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Krenite sigurnim korakom s Tragačima!

Vođeni novim kurikulumom, Tragači prate ideju o usvajanju novih spoznaja na djeci primjeren način.

Kroz metodički oblikovane sadržaje, ilustracije, prekrasne fotografije i zanimljive zadatke učenikova pažnja usmjerava se na razvoj svih vrsta mišljenja, posebno divergentnog. Ostvarivanje ishoda predviđenih novim kurikulumom uz Tragače lako je i jednostavno jer uz radne udžbenike pripremili smo i mnoštvo radnih materijala koji prate kurikulum:

Kako pripremiti dijete za polazak u školu

Pitanje koje muči većinu roditelja djece koja će ovu godinu krenuti u prvi razred osnovne škole – kako roditelje koji nisu učiteljske struke, tako i 'profesionalce', odnosno odgojitelje i učitelje – jest kako pripremiti dijete za polazak u školu. Učiteljica razredne nastave Gabriela Kukanja podijelila je s nama svoja iskustva i razmišljanja jer ove godine i njezino dijete kreće u prvi razred.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Tatjana Medić Posavec, Vladimir Posavec
udzbenik
Manuela Kujundžić, Šime Labor
udzbenik
Darko Cindrić, Sanja Polak
udzbenik
Jelena Sikirica, Snježana Stojaković, Ana Miljak