20. lipanj 2017.

„Ključevi moga grada“ – izložba 438 keramičkih ključeva za 438. rođendan grada Karlovca

Autor: Sana Perić

Učenici OŠ Grabrik, pod mentorstvom profesorice Ivane Maradin, za kraj školske godine organizirali su izložbu“Ključevi moga grada“ u atriju Gradskog muzeja Karlovac. Izložba je dar za 438. rođendan grada Karlovca pa je izrađeno i u obliku mobilne prostorne instalacije izloženo upravo 438 keramičkih ključeva.

 

Napisala: Ivana Maradin, profesorica likovne kulture, OŠ „Grabrik“

 

U izradi glinenih ključeva sudjelovali su svi učenici predmetne nastave kroz satove keramičke grupe i nastavu likovne kulture tijekom cijele školske godine. Svaki učenik je svojom kreativnošću i nadahnućem oblikovao svoj osobni ključ grada. Različito oblikovane ključeve radili su linijskom i plošnom istanjenom masom, dinamičnim ritmovima kiparskih tekstura.

Svaki ključ simbolički predstavlja pripadnost gradu Karlovcu, mjestu gdje se svatko osjeća najugodnije i nesputano kao u svom vlastitom domu. Svi ključevi su zajedno objedinjeni u prostornu instalaciju, obješeni na prirodnu špagu i postavljeni u zidne niše atrija Gradskog muzeja Karlovac. Naša mobilna prostorna instalacija priča priču zajedničkog rada i truda svih učenika, a prezentirana je svečanim otvorenjem izložbe 13. 6. 2017. godine uz kratak glazbeni program. Instalacija keramičkih ključeva krasit će atrij Muzeja tijekom cijelog ljeta te će tako dočekati i rođendan grada Karlovca 13. 7. 2017. godine.

Zadovoljstvo stvaranja na satovima likovne kulture učenicima je postalo još veće kada je njihov rad postao vidljiv u prostoru Muzeja, gdje će izložbu moći vidjeti njihovi prijatelji, roditelji, kao i brojni domaći i strani posjetitelji Muzeja.

Djelatnici Muzeja ponosni su na naš rad, a mi im se zahvaljujemo što su prepoznali kvalitetu našeg rada i truda te nam omogućili da svojim radom izađemo izvan prostora naše škole, sudjelujući tako u kulturnom životu našeg grada. Na obostrano zadovoljstvo, veselimo se novim projektima i budućim suradnjama lokalnih ustanova i naše škole.

Galerija: 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja