„Ključevi moga grada“ – izložba 438 keramičkih ključeva za 438. rođendan grada Karlovca | Profil Klett

20. lipanj 2017.

„Ključevi moga grada“ – izložba 438 keramičkih ključeva za 438. rođendan grada Karlovca

Autor: Sana Perić

Učenici OŠ Grabrik, pod mentorstvom profesorice Ivane Maradin, za kraj školske godine organizirali su izložbu“Ključevi moga grada“ u atriju Gradskog muzeja Karlovac. Izložba je dar za 438. rođendan grada Karlovca pa je izrađeno i u obliku mobilne prostorne instalacije izloženo upravo 438 keramičkih ključeva.

 

Napisala: Ivana Maradin, profesorica likovne kulture, OŠ „Grabrik“

 

U izradi glinenih ključeva sudjelovali su svi učenici predmetne nastave kroz satove keramičke grupe i nastavu likovne kulture tijekom cijele školske godine. Svaki učenik je svojom kreativnošću i nadahnućem oblikovao svoj osobni ključ grada. Različito oblikovane ključeve radili su linijskom i plošnom istanjenom masom, dinamičnim ritmovima kiparskih tekstura.

Svaki ključ simbolički predstavlja pripadnost gradu Karlovcu, mjestu gdje se svatko osjeća najugodnije i nesputano kao u svom vlastitom domu. Svi ključevi su zajedno objedinjeni u prostornu instalaciju, obješeni na prirodnu špagu i postavljeni u zidne niše atrija Gradskog muzeja Karlovac. Naša mobilna prostorna instalacija priča priču zajedničkog rada i truda svih učenika, a prezentirana je svečanim otvorenjem izložbe 13. 6. 2017. godine uz kratak glazbeni program. Instalacija keramičkih ključeva krasit će atrij Muzeja tijekom cijelog ljeta te će tako dočekati i rođendan grada Karlovca 13. 7. 2017. godine.

Zadovoljstvo stvaranja na satovima likovne kulture učenicima je postalo još veće kada je njihov rad postao vidljiv u prostoru Muzeja, gdje će izložbu moći vidjeti njihovi prijatelji, roditelji, kao i brojni domaći i strani posjetitelji Muzeja.

Djelatnici Muzeja ponosni su na naš rad, a mi im se zahvaljujemo što su prepoznali kvalitetu našeg rada i truda te nam omogućili da svojim radom izađemo izvan prostora naše škole, sudjelujući tako u kulturnom životu našeg grada. Na obostrano zadovoljstvo, veselimo se novim projektima i budućim suradnjama lokalnih ustanova i naše škole.

Galerija: 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Započnite s umjetnošću

Umjesto da pruže odmor od učenja, satovi umjetnosti omogućuju učenicima prostor koji im je potreban da obrade i iskoriste ideje iz svih područja. Kritička analiza umjetnosti iz nekog razdoblja, primjerice, može poduprijeti lekciju iz povijesti. Analiziranje likovne umjetnosti i arhitekture može biti iskorišteno za ilustraciju matematičkih koncepata, poput Fibonaccijeva niza ili simetrije.

Izložba "Sve naše životinje" kao poticaj u kreativnom stvaralaštvu učenika na nastavi likovne kulture

Krave, Miroslav Kraljević

Crteži, slike i skulpture predstavljeni na izložbi Sve naše životinje u zagrebačkoj Modernoj galeriji bude pravu inspiraciju za kreativno stvaralaštvo i divergentnu produkciju učenika. Izdvajamo nekoliko umjetnika koji nas svojim djelima mogu usmjeriti u likovne tehnike i likovnu sintaksu kao okosnicu nastavnog sadržaja te rezultirati neiscrpnim učeničkim stvaralaštvom.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Martina Kosec, Jurana Mihalić Linarić, Dijana Nazor
udzbenik
Ana Šobat, Martina Kosec, Jurana Linarić, Emina Mijatović, Zdenka Bilušić, Dijana Nazor