17. listopad 2016.

Miris knjige

avatar
Autor: Jasminka Tihi-Stepanić

Knjiga ima svoju boju. Knjiga ima svoju teksturu. I konačno – knjiga ima svoj miris. Miris knjige je prvo što nas dočeka u knjižnici ili nekom drugom mjestu gdje su se knjige udomaćile, razbaškarile na policama, stolu, krevetu, fotelji.

 

Profil Klett Obilježava Mjesec hrvatske knjige tekstom Jasminke Tihi-Stepanić, Miris knjige u kojem autorica svjedoči o procesu pisanja i nastajanja knjige.

Jasminka Tihi-Stepanić književnica je za djecu i mlade te učiteljica hrvatskoga jezika u OŠ Eugena Kvaternika u Velikoj Gorici.
Njezin roman prvijenac Imaš Fejs? dobio je nagradu „Mato Lovrak“ za najbolji roman za djecu i mlade objavljen u 2011. godini, a istoimena radioigra nagrađena je posebnom nagradom na 9. međunarodnome festivalu radioigara za djecu i mlade Prix Ex Aequo u Bratislavi koju dodjeljuje Međunarodna unija za dječju knjigu IBBY.
Objavila je roman Bacit ću ti kompjutor kroz prozor 2013. godine i zbirku priča Baš kao Harry Potter 2014. godine.
Roman Moja neprijateljica Ana dobio je nagradu za najbolju knjigu za djecu i mladež „Anto Gardaš“ 2015. godine.
U svojim romanima i pričama bavi se problematikom odrastanja u suvremenom svijetu koji pred djecu i mlade stavlja brojne probleme i izazove kojima često nisu dorasli.
Objavljuje u časopisima Modra lasta, Smib, Radost i Književnost i dijete te na Hrvatskome radiju u emisiji Priča za velike i male te na HRT-u Psst... Priča!

Mjesec hrvatske knjige

Mjesec hrvatske knjige tradicionalna je nacionalna kulturna manifestacija posvećena hrvatskoj pisanoj riječ. Cilj je manifestacije promicanje hrvatske knjige i čitanja, a okuplja knjižničare, književnike, nakladnike, kulturne djelatnike i brojne čitatelje.

Središnja je tema i moto ovogodišnje manifestacije Čitam 100 na sat.

Mjesec hrvatske knjige odvija se u organizaciji Knjižnica grada Zagreba, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike hrvatske od 15. listopada do 15. studenoga 2016. 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Mjuzikl Šuma Striborova priredili učenici OŠ August Šenoa u Osijeku

U procesu stalnih promjena hrvatskih škola čiji su nositelji vrsni učitelji, koji rade iskorake prije odgojno-obrazovnoga sustava, svjedoci smo sve češće, uspješne pripreme i izvođenja glazbeno-scenskih projekata.

S ponosom predstavljamo takve projekte i njihove voditelje:

Intervju s Romanom Borš Mačak, učiteljicom glazbene kulture u OŠ Augusta Šenoe u Osijeku

Hrvatski jezik u Saboru - 170 godina

Razloga je za takav kritički govor bilo i više nego dovoljno. Naime, početkom 19. stoljeća hrvatski krajevi nisu imali zajednički standardni jezik. Svi govori i saborski zapisnici, počevši od druge polovice 13. stoljeća, bili su na latinskom jeziku, a u javnom se životu i radu, u pojedinim hrvatskim krajevima, nastojao nametnuti talijanski, odnosno njemački i mađarski jezik.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Zrinka Romić, Ela Družijanić Hajdarević, Zorica Lugarić, Lidija Sykora Nagy
udzbenik
Mirjana Bogdanović, Vedrana Močnik
udzbenik
Anđelka Rihtarić, Marina Marijačić, Danuška Ružić