17. listopad 2016.

Miris knjige

avatar
Autor: Jasminka Tihi-Stepanić

Knjiga ima svoju boju. Knjiga ima svoju teksturu. I konačno – knjiga ima svoj miris. Miris knjige je prvo što nas dočeka u knjižnici ili nekom drugom mjestu gdje su se knjige udomaćile, razbaškarile na policama, stolu, krevetu, fotelji.

 

Profil Klett Obilježava Mjesec hrvatske knjige tekstom Jasminke Tihi-Stepanić, Miris knjige u kojem autorica svjedoči o procesu pisanja i nastajanja knjige.

Jasminka Tihi-Stepanić književnica je za djecu i mlade te učiteljica hrvatskoga jezika u OŠ Eugena Kvaternika u Velikoj Gorici.
Njezin roman prvijenac Imaš Fejs? dobio je nagradu „Mato Lovrak“ za najbolji roman za djecu i mlade objavljen u 2011. godini, a istoimena radioigra nagrađena je posebnom nagradom na 9. međunarodnome festivalu radioigara za djecu i mlade Prix Ex Aequo u Bratislavi koju dodjeljuje Međunarodna unija za dječju knjigu IBBY.
Objavila je roman Bacit ću ti kompjutor kroz prozor 2013. godine i zbirku priča Baš kao Harry Potter 2014. godine.
Roman Moja neprijateljica Ana dobio je nagradu za najbolju knjigu za djecu i mladež „Anto Gardaš“ 2015. godine.
U svojim romanima i pričama bavi se problematikom odrastanja u suvremenom svijetu koji pred djecu i mlade stavlja brojne probleme i izazove kojima često nisu dorasli.
Objavljuje u časopisima Modra lasta, Smib, Radost i Književnost i dijete te na Hrvatskome radiju u emisiji Priča za velike i male te na HRT-u Psst... Priča!

Mjesec hrvatske knjige

Mjesec hrvatske knjige tradicionalna je nacionalna kulturna manifestacija posvećena hrvatskoj pisanoj riječ. Cilj je manifestacije promicanje hrvatske knjige i čitanja, a okuplja knjižničare, književnike, nakladnike, kulturne djelatnike i brojne čitatelje.

Središnja je tema i moto ovogodišnje manifestacije Čitam 100 na sat.

Mjesec hrvatske knjige odvija se u organizaciji Knjižnica grada Zagreba, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike hrvatske od 15. listopada do 15. studenoga 2016. 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Maštajmo čitajući

Kada je OŠ I. Meštrovića školske godine 2014./2015. sudjelovala u projektu IPA „Razvoj kurikulumske kulture: Osnaživanje škola za razvoj i implementaciju školskog kurikuluma“, u sklopu kurikulumskih područja (ali i kroskurikularno) svi su učitelji razmišljali kako osmisliti aktivnosti koje će pomoći svim učenicima u svladavanju obrazovnih postignuća. Kasnije su se, analizirajući ankete dobivene od učenika i roditelja, proširivale aktivnosti i osmišljavale nove.

Međunarodni dan pismenosti

Međunarodni dan pismenosti obilježava se svake godine 8. rujna. Ta UNESCO-ova inicijativa ističe važnost pismenosti za pojedince, zajednice i društva s nadom da će se jednoga dana riješiti problem nepismenosti u svijetu.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Vesna Budinski, Marina Diković, Gordana Ivančić, Saša Veronek Germadnik
udzbenik
Gordana Lovrenčić-Rojc, Ela Družijanić Hajdarević, Valentina Lugomer, Zorica Lugarić
udzbenik
Vesna Marjanović, Andrea Škribulja, Renata Gredelj, Marina Gabelica