06. rujan 2018.

New Building Blocks 1: put maštovitosti i komunikacije

Autor: Marta Užarević

Slijedite IZZI put maštovitosti i komunikacje uz New Building Blocks 1  - Vaš prozor u svijet!

Uz Vas smo i ove školske godine kako bismo zajedno oblikovali interaktivne obrazovne pristupe i načine zabavnoga, zanimljivog poučavanja te istražili inkluzivna rješenja u nastavi engleskog jezika. 

 

 

U nastavi engleskog jezika već se dugo njeguje pristup podučavanju koji je kurikularan, a to, između ostalog, uključuje:

 • komunikacijski pristup – učenje se odvija kroz interakciju s drugima
 • promicanje suradničkog učenja – rad u paru i grupi
 • ovladavanje ne samo sadržajem (vokabular i u višim razredima gramatika) već i vještinama (slušanje i razumijevanje, govorenje, pisanje, čitanje)
 • razvijanje motivacije za učenje jezika
 • razvijanje međukulturnih kompetencija: prihvaćanje različitih govornika engleskog jezika i njihovih kultura
 • kreativno izražavanje pjesmom i glumom

 

Svi udžbenici u seriji New Building Blocks od samog su početka rađeni po tim načelima pa učitelj može biti siguran da je on usklađen s prijedlogom kurikuluma. New Building Blocks kroz interaktivne obrazovne pristupe osigurava samostalnost u ovladavanju jezikom, a na zabavan i zanimljiv način razvija komunikacijsku jezičnu i međukulturnu komunikacijsku kompetenciju, pritom vodeći računa o inkluzivnosti sadržaja.

Kvalitetan autorski tim

 

Autorice tiskanog udžbenika, Kristina Čajo Anđel, Daška Domljan, Ankica Knezović i Danka Singer pionirke su ranog poučavanju engleskog jezika u Hrvatskoj. Njima pridodane suradnice na digitalnom izdanju, iznimno su digitalno kompetentne učiteljice praktičarke Helena Gustović Ljubić, Martina Jeren i Nina Rezo.

 

Kvalitetu autorskog tima i nastavnog materijala prepozalo je i stručno prosudubeno povjerenstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja iz čijeg mišljenja prenosimo: 

 

Koncepcija nastavnih materijala (udžbenik, radna bilježnica i digitalni sadržaj uz udžbenik) jasno pokazuje da su autorice upoznate sa suvremenim modelima i teorijama usvajanja inoga jezika i njihovom primjenom u početnoj nastavi engleskoga jezika. Razvidno je da autorice poznaju osobine ciljane dobne skupine učenika, posebno važnost primjene raznovrsnih aktivnosti čiji je cilj podržavanje različitih stilova učenja, što potvrđuje odabir predloženih aktivnosti: priče, pjesmice, rime, brojalice, mimika i igranje uloga, te didaktičke igre dostupne u digitalnom obliku.

IZZI pristup

 

Potpuno novi digitalni materijal funkcionira samostalno ili kao nadopuna tiskanom udžbeniku, te zadovoljava sve zahtjeve MZO-a, a između ostaloga sadrži:

 • digitalizirane slikovne kartice 
 • digitalne slikovnice 
 • animirane pjesme i karaoke
 • interaktivne zadatke s povratnom informacijom o riješenosti
 • video instrukcije za izradu praktičnih rekvizita za korištenje u nastavi ili za vježbu
 • igrano-dokumentarne filmove snimljene u Engleskoj s izvornim govornicima.

 

Uz tradiciju kurikularnog pristupa u tiskanom udžbeniku i pratećem priručniku i atraktivan, suvremen i interaktivan digitalni sadržaj te metodičku podršku kroz sadržaje u našem Metodičkom kutku, članke na našim mrežnim stranicama, webinare i ostale stručne edukacije - krenite sigurno i lako kroz nove izazove i reformu. 

 

Krenite IZZI koracima putem maštovitosti i komunikacije i svoje učenike povedite u čudesnu avanturu engleskog jezika i tako im otvorite prozor u svijet!

 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Zašto i kada učiti strani jezik

Da stara latinska poslovica koliko jezika znaš, toliko ljudi vrijediš nije zaboravljena, govori činjenica da se u zemljama Europske unije znanje jednoga stranog jezika ne smatra više dovoljnim. Zbog želje da se očuva europska jezična i kulturna raznolikost, naglasak je na višejezičnosti, a to znači da bi se tijekom obaveznog obrazovanja svakom učeniku trebalo omogućiti učenje barem dvaju stranih jezika. Korist od učenja stranog jezika višestruka je.

Stigli su novi listići!

Predstavljamo radne listiće CLEVER ME! za 4. razred osnovne škole, autorica Martine Jeren i Nine Rezo. Listići su kompletan dodatni materijal za vaše učenike 4. razreda i posebno su pogodni za roditelje koji žele s djecom raditi kod kuće.

 

We surfed, we found – November reading suggestions

Stigao nam je studeni sa svojim kratkim i hladnim danima – vrijeme savršeno za skrivanje ispod dekice uz šalicu čaja ili kave i čitanje. Zato su naši prijedlozi ovoga mjeseca puni novih tema, aktualnih sadržaja i korisnih poveznica koje možete proučiti iz topline svoga doma. Pogledajte što smo pripremili za vas.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Lekaj Lubina Borka
udzbenik
Kristina Čajo Anđel, Daška Domljan, Paula Vranković
udzbenik
Nina Rezo, (Daška Domljan)
udzbenik
Kristina Čajo Anđel, Ankica Knezović