New Building Blocks 1: put maštovitosti i komunikacije | Profil Klett

06. rujan 2018.

New Building Blocks 1: put maštovitosti i komunikacije

Autor: Marta Užarević

Slijedite IZZI put maštovitosti i komunikacje uz New Building Blocks 1  - Vaš prozor u svijet!

Uz Vas smo i ove školske godine kako bismo zajedno oblikovali interaktivne obrazovne pristupe i načine zabavnoga, zanimljivog poučavanja te istražili inkluzivna rješenja u nastavi engleskog jezika. 

 

 

U nastavi engleskog jezika već se dugo njeguje pristup podučavanju koji je kurikularan, a to, između ostalog, uključuje:

 • komunikacijski pristup – učenje se odvija kroz interakciju s drugima
 • promicanje suradničkog učenja – rad u paru i grupi
 • ovladavanje ne samo sadržajem (vokabular i u višim razredima gramatika) već i vještinama (slušanje i razumijevanje, govorenje, pisanje, čitanje)
 • razvijanje motivacije za učenje jezika
 • razvijanje međukulturnih kompetencija: prihvaćanje različitih govornika engleskog jezika i njihovih kultura
 • kreativno izražavanje pjesmom i glumom

 

Svi udžbenici u seriji New Building Blocks od samog su početka rađeni po tim načelima pa učitelj može biti siguran da je on usklađen s prijedlogom kurikuluma. New Building Blocks kroz interaktivne obrazovne pristupe osigurava samostalnost u ovladavanju jezikom, a na zabavan i zanimljiv način razvija komunikacijsku jezičnu i međukulturnu komunikacijsku kompetenciju, pritom vodeći računa o inkluzivnosti sadržaja.

Kvalitetan autorski tim

 

Autorice tiskanog udžbenika, Kristina Čajo Anđel, Daška Domljan, Ankica Knezović i Danka Singer pionirke su ranog poučavanju engleskog jezika u Hrvatskoj. Njima pridodane suradnice na digitalnom izdanju, iznimno su digitalno kompetentne učiteljice praktičarke Helena Gustović Ljubić, Martina Jeren i Nina Rezo.

 

Kvalitetu autorskog tima i nastavnog materijala prepozalo je i stručno prosudubeno povjerenstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja iz čijeg mišljenja prenosimo: 

 

Koncepcija nastavnih materijala (udžbenik, radna bilježnica i digitalni sadržaj uz udžbenik) jasno pokazuje da su autorice upoznate sa suvremenim modelima i teorijama usvajanja inoga jezika i njihovom primjenom u početnoj nastavi engleskoga jezika. Razvidno je da autorice poznaju osobine ciljane dobne skupine učenika, posebno važnost primjene raznovrsnih aktivnosti čiji je cilj podržavanje različitih stilova učenja, što potvrđuje odabir predloženih aktivnosti: priče, pjesmice, rime, brojalice, mimika i igranje uloga, te didaktičke igre dostupne u digitalnom obliku.

IZZI pristup

 

Potpuno novi digitalni materijal funkcionira samostalno ili kao nadopuna tiskanom udžbeniku, te zadovoljava sve zahtjeve MZO-a, a između ostaloga sadrži:

 • digitalizirane slikovne kartice 
 • digitalne slikovnice 
 • animirane pjesme i karaoke
 • interaktivne zadatke s povratnom informacijom o riješenosti
 • video instrukcije za izradu praktičnih rekvizita za korištenje u nastavi ili za vježbu
 • igrano-dokumentarne filmove snimljene u Engleskoj s izvornim govornicima.

 

Uz tradiciju kurikularnog pristupa u tiskanom udžbeniku i pratećem priručniku i atraktivan, suvremen i interaktivan digitalni sadržaj te metodičku podršku kroz sadržaje u našem Metodičkom kutku, članke na našim mrežnim stranicama, webinare i ostale stručne edukacije - krenite sigurno i lako kroz nove izazove i reformu. 

 

Krenite IZZI koracima putem maštovitosti i komunikacije i svoje učenike povedite u čudesnu avanturu engleskog jezika i tako im otvorite prozor u svijet!

 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

We surfed, we found – June reading suggestions

Je li pisanje priča važnije od učenja gramatike? Kako je učitelj pomoću školskog vrta izmijenio cijelu njujoršku četvrt? Kako pronaći posao učitelja stranog jezika u inozemstvu premda niste izvorni govornik? To i druge korisne i zanimljive članke donosimo vam u lipanjskom izdanju rubrike We surfed, we found.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Ivana Kirin, Marinko Uremović
udzbenik
Maja Oltran, Ivana Mesarić, (Daška Domljan)
udzbenik
Katarina Reicher, (Danka Singer)