PiD | Profil Klett

PiD

kutija

Priroda i društvo 1

Istraži
kutija

Priroda i društvo 2

Istraži
kutija

Priroda i društvo 3

Istraži
kutija

Priroda i društvo 4

Istraži

Stručni sadržaji. Praktične životne vještine.
Uživanje u učenju i istraživanju.

Radna bilježnica

 • Osigurava raznovrsne zadatke: dopunjavanje, višestruke odgovore, tražilice, križaljke, tablice, grafikone, zadatke za poticanje logičkoga zaključivanja, uočavanja i primjene te istraživačke zadatke.
 • U odnosu na sve dosadašnje materijale, PID radne bilježnice pružaju vam priliku da razvijajte prave životne kompetencije svojih učenika jer im pomno koncipirani istraživački zadatci izravno razvijaju praktične i spoznajne vještine.
 • PID radne bilježnice i materijal potpuno su uskladivi s udžbenikom i radnom bilježnicom drugih izdavača. Tako možete lagano i jednostavno spojiti sve materijale i učinkovito ostvariti obrazovne ishode za svaki pojedini razred.

Didaktički materijali

 • Stručno odabran didaktički materijal jednostavan je i lagan za korištenje, koristan i potreban za raznovrsne aktivnosti. Objedinjen je na jednome mjestu te ne zahtijeva dodatni angažman nabave materijala za praktičan rad.
 • Sastoji se od materijala i predmeta koji su višestruko korisni u praktičnome oblikovanju i razvijanju vještina učenika, a potrebni su svakome učitelju za detaljno i svrhovito realiziranje nastavnoga procesa.
 • Učenicima omogućuje praktičnu primjenu usvojenih znanja i vještina u svakodnevnome životu.
 • Svaki učenik dobiva jednake mogućnosti i prilike za sudjelovanje u kreativnoj, zabavnoj i istraživačkoj nastavi.
 • Koristan i poticajan materijal koji ima pozitivan i motivirajući učinak na učenike i roditelje.

Digitalna radna bilježnica

 • Sadržava zadatke za ponavljanje i vježbanje, brojne igre i videozapise koji su učenicima zanimljivi jer su interaktivni, zabavni i inovativni, kreativni i istraživački, uz neposredne obrazovne koristi.
 • Na nov, kreativan i moderan način omogućuje vam jednostavnije prenošenje znanja učenicima i pristupačniju primjenu te provjeru znanja i vještina u njihovoj svakodnevici.
 • Zajedno s PID radnom bilježnicom i didaktičkim materijalom, uz kreativne i interaktivne digitalne zadatke učenik će moći potpuno uživati u učenju te otkrivanju svijeta oko sebe i njegovih zakonitosti (priroda i društvo).
Poučite svoje učenike stvarnim životnim vještinama i jednostavno postignite da trajno zavole školu i učenje!
Otkrijte sa svojim učenicima pravu radost učenja i otkrivanja svijeta oko nas u zabavnoj i kreativnoj nastavi!
Zabavna i kreativna nastava istovremeno može biti praktična i učinkovita u ostvarivanju obrazovnih ishoda.
Koristite stručno osmišljen i odabran materijal za razvijanje praktičnih životnih vještina i logičkog mišljenja na zabavan, kreativan i zanimljiv način!

Plodovi učiteljskoga rada – razgovor s učiteljicom i autoricom Adrijanom Leko

Razgovarali smo s učiteljicom i autoricom Adrijanom Leko. Nasmijana, vedra i uvijek spremna za nove izazove, odgovorila nam je na sva naša pitanja.

Pročitaj

Razgovor sa Zoranom Vakulom – drugi dio

Danas postoje mnoga sredstva za učenje o vremenu prilagođena djeci, poput malih meteoroloških stanica. Mislite li da se tako može zainteresirati djecu za bavljenje meteorologijom? Što je djeci privlačno u meteorologiji?
 

Pročitaj

Razgovor sa Zoranom Vakulom – prvi dio

Njegove su prognoze domišljate i dovitljive, precizne i pouzdane. Razgovarali smo, pogađate, s meteorologom Zoranom Vakulom. Razgovor vam donosimo u dva dijela.

Pročitaj
Arhiva članaka

Često postavljana pitanja