Škola na daljinu – sigurno, praktično i kreativno uz Profil Klett | Profil Klett

19. ožujak 2020.

Škola na daljinu – sigurno, praktično i kreativno uz Profil Klett

avatar
Autor: Marija Šimoković Sikavica

Cijenjene učiteljice i cijenjeni učitelji,

 

svjesni nesvakidašnje situacije u kojoj smo se svi našli, specifičnog trenutka u kojem trebamo reagirati i pokušati svi zajedno dati najbolje od sebe, pozvani da reagiramo brzo, točno, praktično i kvalitetno, podsjećamo vas na naše obrazovne materijale koje smo godinama zajedno stvarali. Oni bi vam u sljedećim danima mogli biti od pomoći, bilo da ubrzaju proces nastavne pripreme ili vam ponude ideju za obradu nastavne jedinice, odgovarajući na nove izazove i nesvakidašnje zahtjeve. Na jednom mjestu donosimo vam digitalne sadržaje za učenje na daljinu.

Naš je izdavački program, kao i obrazovni sadržaji i materijali za sve nastavne predmete, usklađen sa zahtjevima novih kurikuluma te obuhvaća tiskane i digitalne udžbenike, radne bilježnice, zbirke zadataka, mape, ispite znanja, vježbe razumijevanja i pribor za projektnu nastavu.

Metodički kutak

 

Tu su metodičko-didaktički materijali osmišljeni i napravljeni za svaki nastavni sat. Stoga sve metodičko-didaktične materijale i udžbeničke serije za sve nastavne predmete možete pronaći uz registraciju u Metodičkom kutku na www.profil-klett.hr. U članku ćete pronaći popis svih materijala po skupini predmeta.

IZZI obrazovna platforma

Naš IZZI bit će vama i učenicima od velike pomoći. U stvaranju IZZI obrazovne platforme  sudjelovalo je više od 500 hrvatskih učitelja, autora, urednika i računalnih stručnjaka. IZZI je jedinstven koncept mješovitog učenja koji spaja najbolje od tiskanog i digitalnog. IZZI digitalni obrazovni sadržaji donose vam više od 1300 digitalnih, multimedijskih sadržaja, poput videofilmova, interaktivnih kvizova, mozgalica, 3D animacija, videopanorama i ostalih virtualnih zadataka stvorenih za novo doba obrazovanja koji vam baš sada mogu biti od velike pomoći.

Sami učenici vrlo se jednostavno mogu registrirati te uz interaktivne elemente, igru i rješavanje zadataka svladati određene nastavne teme.

Repozitorij i portal Profil Klett

Upućujemo vas i na pretraživanje i otkrivanje bogatoga sadržaja u našem REPOZITORIJU digitalnih obrazovnih sadržaja, otvorenog svim učiteljicama i učiteljima u Hrvatskoj, neovisno o tome kojim se materijalima koriste u nastavi. Stvarali smo ga godinama zajedno s našim učiteljima i suradnicima, kontinuirano nadopunjavali idejama i korisnim materijalima.

U repozitoriju možete pronaći stručne modularne digitalne obrazovne sadržaje koji su ili na hrvatskome jeziku ili su prevedeni na hrvatski jezik i već su danas spremni za uporabu u vašoj učionici.

Nemojte zaboraviti ni naš PORTAL. Godinama donosimo zanimljive tekstove, prijedloge i ideje koji nam u ovom trenutku mogu pomoći pri nadogradnji i obogaćivanju nastavnoga procesa.

U sljedećih nekoliko dana obilježavaju se neki određeni datumi koji učenicima mogu biti zanimljivi, a vi ih možete uputiti na naše tekstove s portala ili im izabrati zadatke, listiće, kvizove s našeg Repozitorija.

Primjerice:

19. ožujka obilježava se Dan očeva. https://www.profil-klett.hr/dan-oceva

21. ožujka dolazi nam proljeće. Na repozitoriju vas očekuje velik broj zanimljivih materijala https://www.profil-klett.hr/repozitorij?combine=prolje%C4%87e&field_razred_repozitorij_value=All&field_predmet_repozitorij_value=All&field_medupredmetne_teme_value=All

Zanimljivo možemo obilježiti i Svjetski dan voda 22. ožujka. Nudimo materijale od 1. do 6. razreda https://www.profil-klett.hr/repozitorij?combine=svjetski+dan+voda&field_razred_repozitorij_value=All&field_predmet_repozitorij_value=All&field_medupredmetne_teme_value=All,

ali i zanimljive tekstove uz radne materijale  https://www.profil-klett.hr/svjetski-dan-voda-22-ozujka-2019-0 i https://www.profil-klett.hr/neobicna-svojstva-vode

Pratite svakodnevno naš portal na kojem ćemo objavljivati sve važne informacije i dijeliti s vama sve što nam u ovom trenutku može pomoći. Također, za vas ćemo organizirati webinare po predmetima koji bi vas mogli osnažiti i pomoći vam u organizaciji što kvalitetnije nastave na daljinu.

Naš Facebook kanal također je tu za vas. Preko njega ćemo svakodnevno komunicirati, a vi nam možete pomoći svojim prijedlozima i jasnim potrebama.

 

Kažu, nepogoda postaje katastrofa samo ako na nju nismo spremni.

Mi znamo da su naše učiteljice i učitelji spremni, a i mi zajedno s njima!

 

Zajedno ćemo prebroditi i ovaj izazov: sigurno, praktično i kreativno!

 

Vaš

 

Profil Klett

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke
Zanima nas

Mješovita nastava na daljinu - Preporuke MZO-a

 

Izgleda da se život počinje polako vraćati u normalu, ali prema određenim smjernicama i uz mjere opreza. Prema najavi, škole bi trebale ponovno otvoriti svoja vrata 11. 5. 2020., ali samo za razrednu nastavu. Kako bi to trebalo izgledati, pogledajte u sažetku Preporuka koje je MZO objavilo 30. 4. 2020., a prenosimo i danas objavljeni dokument Planovi za sve razrede.

 

 

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja