Škola na daljinu – sigurno, praktično i kreativno uz Profil Klett | Profil Klett

19. ožujak 2020.

Škola na daljinu – sigurno, praktično i kreativno uz Profil Klett

avatar
Autor: Marija Šimoković Sikavica

Cijenjene učiteljice i cijenjeni učitelji,

 

svjesni nesvakidašnje situacije u kojoj smo se svi našli, specifičnog trenutka u kojem trebamo reagirati i pokušati svi zajedno dati najbolje od sebe, pozvani da reagiramo brzo, točno, praktično i kvalitetno, podsjećamo vas na naše obrazovne materijale koje smo godinama zajedno stvarali. Oni bi vam u sljedećim danima mogli biti od pomoći, bilo da ubrzaju proces nastavne pripreme ili vam ponude ideju za obradu nastavne jedinice, odgovarajući na nove izazove i nesvakidašnje zahtjeve. Na jednom mjestu donosimo vam digitalne sadržaje za učenje na daljinu.

Naš je izdavački program, kao i obrazovni sadržaji i materijali za sve nastavne predmete, usklađen sa zahtjevima novih kurikuluma te obuhvaća tiskane i digitalne udžbenike, radne bilježnice, zbirke zadataka, mape, ispite znanja, vježbe razumijevanja i pribor za projektnu nastavu.

Metodički kutak

 

Tu su metodičko-didaktički materijali osmišljeni i napravljeni za svaki nastavni sat. Stoga sve metodičko-didaktične materijale i udžbeničke serije za sve nastavne predmete možete pronaći uz registraciju u Metodičkom kutku na www.profil-klett.hr. U članku ćete pronaći popis svih materijala po skupini predmeta.

IZZI obrazovna platforma

Naš IZZI bit će vama i učenicima od velike pomoći. U stvaranju IZZI obrazovne platforme  sudjelovalo je više od 500 hrvatskih učitelja, autora, urednika i računalnih stručnjaka. IZZI je jedinstven koncept mješovitog učenja koji spaja najbolje od tiskanog i digitalnog. IZZI digitalni obrazovni sadržaji donose vam više od 1300 digitalnih, multimedijskih sadržaja, poput videofilmova, interaktivnih kvizova, mozgalica, 3D animacija, videopanorama i ostalih virtualnih zadataka stvorenih za novo doba obrazovanja koji vam baš sada mogu biti od velike pomoći.

Sami učenici vrlo se jednostavno mogu registrirati te uz interaktivne elemente, igru i rješavanje zadataka svladati određene nastavne teme.

Repozitorij i portal Profil Klett

Upućujemo vas i na pretraživanje i otkrivanje bogatoga sadržaja u našem REPOZITORIJU digitalnih obrazovnih sadržaja, otvorenog svim učiteljicama i učiteljima u Hrvatskoj, neovisno o tome kojim se materijalima koriste u nastavi. Stvarali smo ga godinama zajedno s našim učiteljima i suradnicima, kontinuirano nadopunjavali idejama i korisnim materijalima.

U repozitoriju možete pronaći stručne modularne digitalne obrazovne sadržaje koji su ili na hrvatskome jeziku ili su prevedeni na hrvatski jezik i već su danas spremni za uporabu u vašoj učionici.

Nemojte zaboraviti ni naš PORTAL. Godinama donosimo zanimljive tekstove, prijedloge i ideje koji nam u ovom trenutku mogu pomoći pri nadogradnji i obogaćivanju nastavnoga procesa.

U sljedećih nekoliko dana obilježavaju se neki određeni datumi koji učenicima mogu biti zanimljivi, a vi ih možete uputiti na naše tekstove s portala ili im izabrati zadatke, listiće, kvizove s našeg Repozitorija.

Primjerice:

19. ožujka obilježava se Dan očeva. https://www.profil-klett.hr/dan-oceva

21. ožujka dolazi nam proljeće. Na repozitoriju vas očekuje velik broj zanimljivih materijala https://www.profil-klett.hr/repozitorij?combine=prolje%C4%87e&field_razred_repozitorij_value=All&field_predmet_repozitorij_value=All&field_medupredmetne_teme_value=All

Zanimljivo možemo obilježiti i Svjetski dan voda 22. ožujka. Nudimo materijale od 1. do 6. razreda https://www.profil-klett.hr/repozitorij?combine=svjetski+dan+voda&field_razred_repozitorij_value=All&field_predmet_repozitorij_value=All&field_medupredmetne_teme_value=All,

ali i zanimljive tekstove uz radne materijale  https://www.profil-klett.hr/svjetski-dan-voda-22-ozujka-2019-0 i https://www.profil-klett.hr/neobicna-svojstva-vode

Pratite svakodnevno naš portal na kojem ćemo objavljivati sve važne informacije i dijeliti s vama sve što nam u ovom trenutku može pomoći. Također, za vas ćemo organizirati webinare po predmetima koji bi vas mogli osnažiti i pomoći vam u organizaciji što kvalitetnije nastave na daljinu.

Naš Facebook kanal također je tu za vas. Preko njega ćemo svakodnevno komunicirati, a vi nam možete pomoći svojim prijedlozima i jasnim potrebama.

 

Kažu, nepogoda postaje katastrofa samo ako na nju nismo spremni.

Mi znamo da su naše učiteljice i učitelji spremni, a i mi zajedno s njima!

 

Zajedno ćemo prebroditi i ovaj izazov: sigurno, praktično i kreativno!

 

Vaš

 

Profil Klett

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke
Zanima nas

«Priče Roma» na Svjetski dan Roma

Na Svjetski dan Roma želja nam je predstaviti vam iznimni projekt „Priče Roma“ iza kojeg stoje složeno istraživanje i kvalitetna realizacija napravljena u partnerstvu Romskog resursnog centra iz Darde i zagrebačke udruge Fade In. Cilj je ovog projekta dati glas „nevidljivim“ i „nečujnim“ članovima društva te osobnim pričama manjina potaknuti empatiju, razbiti predrasude i doprinijeti integraciji manjina u širu društvenu zajednicu.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja