Business image created by Jannoon028 - Freepik.com

23. svibanj 2017.

Kako pristupiti webinaru

avatar
Autor: Marta Klepo

Online edukacije praktičan su način da u današnjem užurbanom svijetu posvetite dio vremena stručnom usavršavanju i sudjelujete u online predavanjima i radionicama najboljih predavača bez obzira na to gdje se nalazite. Osim što možete poslušati stručno izlaganje o temi koja vas zanima, imate priliku sudjelovati u predavanju uživo, postavljati pitanja, komentirati, chatati s ostalim sudionicima i, ako to želite, podijeliti vlastita iskustva…

 

Za sve tehničke izazove u nastavku vam nudimo praktične savjete i rješenja. Prije početka webinara odvojite nekoliko minuta i provjerite je li sve spremno za vaše nesmetano sudjelovanje. Za to smo pripremili listu savjeta koja će vam u tome pomoći:

 

1.    Dobra internetska veza
Vjerojatno će biti dovoljno da se smjestite blizu routera s dobrim signalom, ali ako inače imate poteškoća s internetskom vezom, pokušajte povezati računalo i router mrežnim kabelom.

 

2.    Instaliran Adobe Flash Player
Webinaru se pristupa pomoću Adobe Flash Playera, a ako na vašem računalu nije instalirana najnovija inačica, računalo će vam ponuditi instalaciju. Ako već sad niste sigurni imate li instaliranu posljednju inačicu Adobe Flash Playera, prije samog webinara posjetite https://get.adobe.com/flashplayer/ i preuzmite zadnju inačicu ovog dodatka za mrežni preglednik kako biste bili spremni za webinar.

 

3.    Poveznica za ulazak u webinarsku sobu
Ako ste se prijavili na webinar, primili ste mail s direktnom poveznicom koja vas vodi na webinar. Nekoliko minuta prije početka webinara kliknite na poveznicu i uđite u webinarsku sobu.

 

4.    Dobro došli u webinarsku sobu
Klikom na poveznicu za pristup webinaru otvorit će se sučelje webinarske sobe. Riječ je o prostoru na vašem ekranu u kojem ćete pratiti izlaganje. U nastavku je slika webinarske sobe. U najvećem prozoru na ekranu vidjet ćete predavača i sve materijale koje vam želi pokazati, npr. video, fotografije, prezentacija. U dnu se često nalazi i prozor u kojem možete chatati s ostalim sudionicima, administratorima ili predavačem.

5.    Izrazite svoje mišljenje
Ako poželite reagirati na ono što predavač govori i o tome dati povratnu informaciju, klikom na ikonu čovjeka dobit ćete opcije: možete dignuti ruku da se javite za riječ, izraziti svoje slaganje ili neslaganje ili obavijestiti predavača da odlazite od računala. Osim toga, možete zamoliti da govori glasnije, tiše, ubrza ili uspori. Ako vam je nešto smiješno, možete to pokazati klikom na smijeh, a kao znak da vam se predavanje sviđa, možete čak i zapljeskati!

6.    Opustite se i pratite predavača
Na kraju webinara predavač će vas pozdraviti i zatvoriti webinarsku sobu (na ekranu ćete vidjeti da je predavanje završilo). Ako propustite dio predavanja ili ga jednostavno poželite ponovo pogledati, moći ćete pogledati snimku webinara na web stranici Profil Kletta na kojoj se nalazi opis webinara.

 

Nadamo se da su vam ove upute pomogle, ali ako imate pitanja slobodno nas kontaktirajte na web_podrska@profil-klett.hr.

 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

Komentari

Slika korisnika Marijana Gal Cvijetović

Poštovani! Iako sam prijavljena u sustav i redovito pohađam wbinare, još uvijek ne dobivam poziv e-mailom, nego se prijavljujem po proslijeđenoj poruci kolegice. Molim Vas da me mailom obavijestite o terminima održavanja webinara, jer sam neke propustila uživo pa nisam mogla dobiti potvrdu. Pozdrav! Marijana Gal Cvijetović
Slika korisnika marko.evic

Hvala! Ljep pozdrav!
Slika korisnika Slavka

Hvala.Pozdrav.
Slika korisnika Vesna Škero

Poštovani, cijelo jutro mi šteka internet i ne mogu za sada ući na prijavljen webinar.Gdje ću ga moći naknadno pogledati,ako ne uspijem ući. Lp, Vesna Škero.....
Slika korisnika Katarina Hudelist

Poštovani! Iako redovito sudjelujem u webinarima ne dobijem potvrde o sudjelovanju. Hvala ! lp