Raste zanimanje za strane jezike. Razlog: turizam! | Profil Klett

13. rujan 2017.

Raste zanimanje za strane jezike. Razlog: turizam!

Autor: Sana Perić

Interes za učenje stranih jezika sve je veći – sve je više onih koji žele naučiti još jedan strain jezik ili obnoviti svoje znanje. Razlog je – turizam.

 

Naime, porast interesa za doškolovanje za turistička zanimanja u pučkim otvorenim učilištima prati i rast interesa za strane jezike. Naglasak se pri tom stavlja na termine i pojmove iz turizma, primjerice francuski jezik u ugostiteljstvu i kulinarstvu. A da je zanimanje za učenje stranih jezika povezano s turizmom svjedoči i podatak da se manje traže tečajevi ruskog jezika od kada su Rusima uvedene vize, što je rezultiralo smanjenim brojem turista iz Rusije.

 

Škole stranih jezika prije desetak godina imale su i dvostruko više polaznika, ali popularnost im se zbog tržišnih zahtjeva počela mijenjati: danas je teško naći posao, naročito u krajevima u kojima je turizam glavna grana ekonomije, bez poznavanja barem engleskog jezika. Zato neke firme svojim zaposlenicima plaćaju tečajeve stranih jezika.

 

Engleski jezik i dalje je najpopularniji jer se upravo pomoću njega najlakše komunicira sa stranim gostima. Zbog manjeg broja talijanskih turista, njemački se jezik popeo na mjesto drugoga najtraženijeg. No njemački je postao tražen i zbog mogućnosti zapošljavanja u zemljama njemačkoga govornog područja.

 

Izvor.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

NEFORMALNO UČENJE: strategija i izazovi

U sferi novih životnih potreba i novih umijeća življenja razvidna je potreba cjeloživotnog obrazovanja. Termin cjeloživotno obrazovanje podrazumijeva kontinuirano učenje i razvijanje zbira svekolikog znanja,vještina i stavova od „ kolijevke pa do groba“.U cjeloživotno učenje idu svi oblici učenja tijekom života neke osobe čiji je cilj stjecanje i unaprijeđivanje kompetencija za osobne, društvene i profesionalne potrebe.

 

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja