Hrvatski jezik 6 | Profil Klett

Hrvatski jezik 6

Povratak na pregled predmeta

Hrvatski jezik 6

Back2. tjedan od 13. travnja – 19. travnjaNext

Hrvatski jezik za šesti razred osnovne škole

izzi digitalni sadržaji 
Hrvatski za 6

digitalni obrazovni sadržaj hrvatskoga jezika za šesti razred osnovne škole

Šestica

digitalni obrazovni sadržaj hrvatskoga jezika za šesti razred osnovne škole

Kako je Potjeh tražio istinu – na daljinu

Uoči rođendana Ivane Brlić-Mažuranić, učiteljica Sunčana Križan Kadi podijelila je s nama pripremu za nastavu na daljinu te posebno osmišljene i napravljene materijale koje će učenici sa zadovoljstvom i zanimanjem koristiti.

Vesna Parun – Život je bujno sedlo

Čudno je ovo vrijeme, vrijeme samoće, vrijeme ljudske distance, vrijeme kad strah muti naše oči, vrijeme zbunjujućega sutra; vrijeme za Vesnu Parun rođenu 10. travnja 1922. Učiteljica Sunčica Križan Kadi donosi nam prekrasan tekst o našoj velikoj pjesnikinji i odlične ideje za vođenje nastavnoga sata uz zvuke učeničke radioigre. Sat je vodila u posljednjem tjednu „normalne“ nastave. Dobro je da ideje ne zastarijevaju!

 

Čitanje s razumijevanjem – 6 osnovnih strategija

Dobra vještina čitanja osnovni je preduvjet za svako učenje i usvajanje znanja iz svih područja i školskih predmeta. Koji su glavni preduvjeti za uspješno čitanje kod djece i koje su osnovne strategije koje olakšavaju razumijevanje pisanog teksta, saznajte u nastavku našeg serijala članaka o čitalačkoj pismenosti.

Razumijem li što čitam? – 7 ključeva čitanja s razumijevanjem

Svakodnevno se suočavamo s činjenicom koliko je čitanje temeljna vještina koja je neizbježna u svim područjima života. Bez visoke razine čitalačke pismenosti, za svakog učenika nije moguće postići uspjeh u školi niti se obrazovati i usavršiti u bilo kojem profesionalnom području. U procesu razvijanja čitalačke pismenosti, uz strategije razumijevanja pročitanog, postoji i šest glavnih ključeva odnosno tehnika koje nam mogu dodatno pomoći u razumijevanju pročitanog teksta.

Umijeće pripovijedanja

Uoči Svjetskog dana pripovijedanja, a u situaciji kada su i odrasli i djeca kod kuće, otkrivamo vam jedan od najstarijih i najomiljenijih načina komunikacije - pripovijedanjem. Kako da postanete pripovjedač/pripovjedačica, koje tekstove da koristite te kako da ovo vrijeme iskoristite za osnaživanje međusobnih odnosa - potražite u razgovoru sa Srebrenkom Peregrin, profesoricom engleskog i pripovjedačicom.