MATEMATIKA - tjedni materijali za nastavu Matematike na daljinu | Profil Klett

27. ožujak 2020.

MATEMATIKA - tjedni materijali za nastavu Matematike na daljinu

Autor: Melita Milić

 

Poštovane učiteljice i učitelji matematike,

 

za vas smo osmislili tjedni paket nastavnih materijala kojima možete brzo pristupiti i primijeniti ih u nastavnome procesu. Izrađenim materijalima cilj je pridonijeti što kvalitetnijemu i uspješnijemu održavanju nastave na daljinu.

Svaki tjedan objavljivat ćemo nastavne materijale za peti, šesti, sedmi i osmi razred osnovne škole, uključujući i materijale za šesti razred Škole za život.

Da biste se mogli koristiti materijalima s naše digitalne platforme IZZI, morate se prijaviti, što možete učiniti s Carnetovim lozinkama na sljedećoj poveznici: LOG IN.

Materijali poput PPT-a i Word listića nalaze se u našemu metodičkom kutku. Poveznica kojom vas upućujemo na materijal odvest će vas u metodički kutak.

Pratimo s vama nastavne sate, osluškujemo vaše potrebe i dat ćemo sve od sebe da vam olakšamo novonastalu situaciju.

Kako bismo pripremili sadržaj koji vam je najkorisniji, molimo da ispunite kratku anketu https://forms.gle/9De93k2ZBYFkg5zG8

 

 

Materijali koje smo pripremili za vas za tjedan 30. 3. – 3. 4. 2020.

 

Sadržaji unutar tema u potpunosti slijede zadane kurikulume te su obogaćeni kvalitetnim multimedijskim i interaktivnim elementima: videozapisima, interaktivnim zadatcima, interaktivnim kvizovima za provjeru znanja (kojima se može provesti samovrednovanje ili vrednovanje učenika može provesti učitelj koji će brzo dobiti uvid u uspješnost usvojenosti gradiva) te nizom kvalitetnih slikovnih materijala.

Dodatni metodički materijali poželjni za uspješnu provedbu nastave nalaze se na istome mjestu gdje i sama tema – Powerpoint prezentacije, tematske pripreme te dodatni listići za učenike.

 

5. razred

 

Za vas su pripremljene tematske priprave 100, 101, 102 i 103 u metodičkome kutku https://www.profil-klett.hr/metodicki-kutak/2/5/5/1.

Na IZZI digitalnoj platformi pripremili smo nastavne teme Množenje decimalnih brojeva i Dijeljenje decimalnih brojeva 1.

Za učenike s prilagodbom sadržaja, osim IZZI nastavnih materijala, možete se koristiti i listićima 7 i 8.

Nastavni materijali za šesti razred i šesti razred - Škola za život

 

6. razred

 

U metodičkome kutku https://www.profil-klett.hr/metodicki-kutak/2/5/6/1 za vas su pripremljene tematske priprave Linearne jednadžbe s jednom nepoznanicom 99, 100, 101 i 102. Uz nastavni sat 99, pripremljeni su i sljedeći materijali za samostalno učenje: Igra asocijacije, prezentacija 1, prezentacija 2 i prezentacija 3.

Na IZZI digitalnoj platformi pripremili smo nastavne teme Linearne jednadžbe s jednom nepoznanicom 1 i Linearne jednadžbe s jednom nepoznanicom 2.

Za učenike s prilagodbom sadržaja, osim IZZI nastavnih materijala, možete iskoristiti i nastavne listiće.

 

6. razred - Škola za život

 

U metodičkome kutku https://www.profil-klett.hr/metodicki-kutak/2/5/6/1 za vas su pripremljene tematske pripreme Prikaz i analiza podataka 98, 99, 100 i 101.

Na IZZI digitalnoj platformi pripremili smo nastavne teme Prikaz i analiza podataka 1 i Prikaz i analiza podataka 2.

Nastavni materijali za sedmi i za osmi razred

 

7. razred

 

U metodičkome kutku https://www.profil-klett.hr/metodicki-kutak/2/5/7/1 za vas su pripremljene tematske priprave Sustav dviju linearnih jednadžbi s dvije nepoznanice 99, 100, 101 i 102 , nastavni listić za učenike te prezentacija.

 

8. razred

 

U metodičkome kutku https://www.profil-klett.hr/metodicki-kutak/2/5/8/1 za vas su pripremljene tematske priprave Geometrijska tijela 98, 99, 100 i 101.

Za sat 101 pripremili smo vam kviz i prezentaciju.

Za ponavljanje gradiva vezanoga uz četverostranu piramidu možete iskoristiti i sljedeće sadržaje:

Pravilna četverostrana piramida - oplošje

Obujam (volumen) pravilne četverostrane piramide

Za učenike s prilagodbom sadržaja, osim IZZI nastavnih materijala, možete iskoristiti i nastavne listiće.

 

Uz vas smo!

Urednički tim za matematiku

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Matematika na daljinu - brzo, točno, spremno!

Na kraju prvoga tjedna nastave na daljinu svima uključenima neke su stvari postale jasne. Ovaj tip nastave će  potrajati, nastavnici su pokazali iznimnu spremnost i motiviranost, učenici pokušavaju sve pratiti i napraviti zadano. U razgovoru s učiteljicom matematike iz II. OŠ Bjelovar Milkom Fofonjkom saznajte što možemo napraviti bolje i konkretno, kako održavati nastavu matematike na daljinu. 

Uskrs u matematičkoj online učionici

Matematika nam može pomoći da stvorimo neke omiljene uskrsne likove! Dodamo li modelima prizme, kocke, valjka ili kvadra oči, brkove, zubiće i uši – postat će zečići! A tetraedar, piramida ili stožac uz dodatak očiju, kljuna i pokojega perca brzo se će se pretvoriti u stiliziranoga pilića. Otkrijte kako i riješite zadatke!

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja