17. prosinac 2016.

We surfed, we found – December reading suggestions

Autor: Sana Perić

Prosinac je mjesec ispunjen događanjima i obvezama. Ipak, nadamo se da ćete pronaći malo vremena i za sebe te se u trenucima predaha od domjenaka, proslava, kupovanja darova i dovršavanja poslova opustiti uz prosinačko štivo koje smo odabrali za vas.

 

Iz nastave

 

Ovoga mjeseca svraćamo vam pozornost na izvrsnu stranicu, punu prijedloga za uvijek aktualnu temu: kako upravljati razredom.

Registriranje na stranici je besplatno, a jasno i iscrpno je objašnjeno koje mogućnosti korištenja i primjene možete ostvariti pa je stranica tako učinkovita i  jednostavna za korištenje.

Ističemo nama zanimljivu opciju: možete kreirati svoje virualne razrede, a potom s učenicima dogovoriti koje ponašanje će nositi pozitivne, a koje negativne bodove koje potom upisujete na stranicu. Učenici i roditelji dobit će svoje pristupne kodove tako da redovito mogu pratiti napredak učenika.

Stranica se također redovito nadograđuje, a nova nadogradnja omogućuje i objavu učeničkih radova.

Iz svijeta obrazovanja

 

I u prosincu donosimo vijesti iz neiscrpnog izvora ideja -  finskog obrazovnog sustava.  Što mislite o ukidanju klasičnog oblika školskih predmeta?

 

Zanima li vas kako se Google može iskoristiti za virtualno putovanje svijetom? Na ovoj poveznici  pronaći  ćete korisne naputke.

 

Ako biste voljeli znati kako organizirati nastavu usmjerenu na učenika, na sljedećoj poveznici navedeno je čak 28 načina.

A sada, predah

 

Osim što je prepun događanja, prosinac je također vrijeme kada uzimamo predah od rada. Za trenutke odmora predlažemo vam nekoliko zanimljivih članaka:

 

 

Ako se pitate hoće li Velika Britanija glasati za ukidanje monarhije, više o temi možete saznati na sljedećoj poveznici.

 

Dovoljna je jedna mala promjena u načinu na koji razgovaramo sa svojom djecom da bi ona bila uspješna.  Pročitajte o kojoj se promjeni radi.

 

Još ne znate kamo za Novu godinu? Mi predlažemo doček u Londonu. Što kažete na novogodišnju zabavu u muzeju?

Volite putovati, ali nemate mogućnosti? Želite li spojiti ugodno s korisnim, ovo je tekst za vas! Saznajte više o programu koji vam osigurava smještaj i hranu, a vi za uzvrat podučavate svoj jezik.

 

Za kraj vam predlažemo da se okušate u pisanju romana od jedne rečenice. Pisanje ovog tipa romana možete isprobati u svojoj učionici, a može biti riječ i o zgodnoj bladanskoj aktivnosti s obitelji i prijateljima. Javite nam kako je prošlo!

 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Ishodi učenja stranih jezika u Školi za život u odnosu na Europski referentni okvir za jezike

 

Strani jezik je predmet koji intenzivno prati europske i svjetske trendove, ne samo svojim sadržajem, nego se i metodama rada oslanja na najnovija dostignuća u nastavi drugih zemalja. Ponekad i sami autori tih udžbenika dolaze iz zemlje u kojoj je taj jezik materinji, pa već i koncepcijom nastavnih materijala u njih implementiraju najnovija dostignuća metodike i didaktike, a posebno glotodidaktike.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Ankica Knezović
udzbenik
Kristina Čajo Anđel, Daška Domljan, Ankica Knezović, Danka Singer
udzbenik
Maja Oltran, Ivana Mesarić, (Daška Domljan)